OUR ALPINE HUT

In the heart of the UNESCO World Nature Heritage Site of the Dolomites, at an altitude of 2,096 meters above sea-level, the Oberholz alpine hut with its sunny terrace affording an unbelievable 360° panoramic view fits seamlessly into the natural mountain landscape. The contemporary architecture features large panoramic windows and thus focuses on the magnificent alpine world, as well as offering visitors a cozy place to relax. In the three parlors towering over the legendary Oberholz Slope, pleasure has top priority. The unique Oberholz cuisine and cordial service make stopping here a treat for all the senses.

Pleasure at 2,096 meters above sea-level

Come and experience the awesome beauty of this alpine wonderland and enjoy the spectacular view of the surrounding mountain tops and breathtaking natural landscape. The Oberholz cuisine includes some surprisingly sophisticated dishes, made with natural and regional ingredients. Senior Chef Franz and his team whip up fresh, authentic, and yet innovative specialties on a daily basis – served to you by the friendly service team led by Theresia. The wine list features a good assortment of vintages, and a variety of other beverages round out the menu. It’s a special and pleasurable experience – literally of the highest level.
Oberholz – Simply Good.

ARCHITECTURE

The building design plays with the nearby surroundings and attempts to capture them through the three viewing windows facing the respective mountain groups. The cantilevered volumes of the three viewing windows – which have the formal design of typical saddleback roofs – feature curvilinear ramifications allowing them to “melt” into a complex but compact structure in the interior. There, they form so-called “pockets” – small, parlor-like niches which partition the restaurant area and thus create an intimate atmosphere. The exterior evokes the appearance of a fallen tree with numerous branches emerging continuously from the slope.

STRUCTURE AND FACADE

The entire structure consists of wood portals which remain visible in the interior in order to more fully express the complex, curvilinear spatial geometry. The transitional areas vary in size and spacing and are lined with wooden panelling. The entire exterior facade consists of larch wood slates; the supporting structure and interior panelling is of spruce.